50ste INDI Certified Data Employee

Op dit moment wordt de nieuwste versie van INDI uitgerold, INDI 2.0. Bij het starten met INDI 2.0 ontvangt de dealer een korte gebruikerstraining, die bij goed resultaat beloond wordt met een certificaat. Deze week is het 50ste certificaat uitgereikt aan Citroën-dealer Bertens in Tilburg.

Meer dan 800 dealerbedrijven zijn aangesloten bij het INDI-platform. Deze gaan in 2018 en 2019 allemaal over op INDI 2.0. Bij de uitrol hoort de gebruikerstraining tot Certified Data Employee. Na het volgen van deze training weet een medewerker exact hoe de beoordelingsschermen werken en hoe er met de persoonsgegevens omgegaan moet worden.

In het INDI-beoordelingsscherm worden naast wijzigingen in voertuiggegevens ook verhuizingen en klanten die overleden zijn weergegeven. Het spreekt voor zich dat hier uiterst zorgvuldig en adequaat mee omgegaan moet worden. Martin Huisman, voorzitter vereniging INDI hierover: “Het beheren van klantdata is erg belangrijk. Alle interne processen en marketingactiviteiten lopen vele malen beter bij een schone klantendatabase. Het was voor ons een no-brainer om deze functie/taak binnen het dealerbedrijf apart te benoemen en hier een certificaat voor te maken. Iedere dealer zou per definitie een Certified Data Employee moeten willen hebben”.

Citroën-dealer Bertens in Tilburg is afgelopen woensdag live gegaan met INDI 2.0. Directeur Herald Verhagen en Financieel Manager Jeroen Bertens hebben beiden succesvol de INDI-gebruikerstraining afgerond. Zij hebben het vijftigste INDI Certified Data Employee-certificaat in ontvangst mogen nemen.

INDI organiseert samen met RDC, de aanbieder van de INDI-diensten, voor meer dan 800 dealervestigingen en 18 verschillende automerken het schonen en up-to-date houden van klantdata. Uiteraard is INDI volledig AVG-proof, afgelopen jaar heeft de vereniging INDI diverse informatieve boekjes gepubliceerd die het merkkanaal volledig voorbereiden en inlichten over de AVG-wetgeving. Een volgende stap binnen INDI is het kunnen delen van communicatie-instellingen tussen de dealersystemen en de uitwisseling met de importeur. Na deze volgende stap wordt INDI 1.0 in 2019 volledig uit gefaseerd.